Sähköperämoottori on ekologinen vaihtoehto vesillä liikkumiseen

Vesillä liikkuminen on suosittu harrastus monille ihmisille ympäri maailman. Veneilyn suosio onkin kasvanut viime vuosina entisestään, ja samalla myös veneilijöiden tarpeet ja vaatimukset ovat kehittyneet.

Yksi uusi suosikkivaruste veneilijöiden keskuudessa on sähköperämoottori. Perinteiset polttomoottorit ovat olleet pitkään vallitseva voimanlähde veneissä, mutta sähköperämoottorit tarjoavat useita etuja perinteisiin moottoreihin verrattuna. Kuitenkin viime vuosina sähköperämoottorit ovat nousseet suosioon ympäristöystävällisen vaihtoehtona. Sähköperämoottorit toimivat akkujen avulla ja tarjoavat monia etuja verrattuna perinteisiin polttomoottoreihin.

Sähköperämoottori on ympäristöystävällinen vaihtoehto polttomoottorille.

Sähkömoottorit eivät tuota suoraan paikallispäästöjä, kuten hiilidioksidia tai typen oksideja, joten ne eivät saastuta veden- tai ilmanlaatua. Tämä on erityisen tärkeää herkille ekosysteemeille ja vesistöjen eliöstölle.

Kevyt, hiljainen, hajuton, paikallispäästötön ja lähes huoltovapaa sähköperämoottori Mercury Avator.

Mercury Avator-perämoottorit muuttavat veneilykokemuksen tekemällä veneilystä mahdollista ilman pakokaasuja ja suoria päästöjä. Kevyt, hiljainen, hajuton, paikallispäästötön ja lähes huoltovapaa sähköperämoottori on käyttöominaisuuksiltaan huomattavasti polttomoottoria miellyttävämpi. Avatorin kanssa voit unohtaa bensiinin ja öljyn kanssa läträämisen ja keskittyä olennaiseen

Sähköperämoottori on lähes äänetön. 

Yksi sähköperämoottorin suurimmista eduista on sen hiljaisuus. Perinteiset polttomoottorit voivat olla äänekkäitä ja siksi ympäristölle häiritseviä. Sähköperämoottori sen sijaan toimii lähes äänettömästi, mikä mahdollistaa rauhallisen vesillä liikkumisen ilman ylimääräistä melua. Tämä on erityisen tärkeä tekijä luonnonrauhaa arvostaville.

Erityisesti heittokalastajat arvostavat sähkömoottoreiden ominaisuuksia. Hiljainen moottori ei häiritse kalojen saalistuskäyttäytymistä ja mahdollistaa rauhallisen kalastuskokemuksen. Lisäksi sähkömoottori voi toimia hitaasti ja tarkasti, mikä helpottaa veneen paikallaan pitämistä tai hidasta liikkumista esimerkiksi virran mukana.


Motorguide R-sarjan käsikäyttöiset, peräpeiliin kiinnitettävät sähköperämoottorit ovat alan johtavia uistelumoottoreita. Niiden ominaisuuksiin kuuluvat käännettävä moottoripää keula- tai takauistelukäyttöön, ergonominen, jatkettava kierrettävä ohjauskahva, 5 nopeutta eteenpäin ja 2 peruutusnopeutta.

Sähköperämoottori on helppokäyttöinen ja huoltovapaa. 

Ei enää moottorin käyntiin nykimistä eikä ryypyttämistä, sillä sähköperämoottori käynnistyy napin painalluksella. Ajaminen on intuitiivista ja vaivatonta, joten se sopii hyvin niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin veneilijöille. Keveyden ansiosta sähkömoottoria on helppo kantaa ja varastoida.

Kun bensiinikäyttöisen perämoottorin huoltolistaan kuuluu useita joko vuosittain tai muutaman vuoden välein suoritettavia huoltotoimenpiteitä, sähköperämoottori on lähes huoltovapaa. Sähköperämoottorin kanssa voit unohtaa vaihdeöljyjen, suodattimien, sytytystulppien vaihtamisen, käyttöakselin voitelun, kaikkien tarvittavien tuotteiden ostamisen, säännöllisen perämoottorihuollon päivämäärän laskemisen, suuresta huoltolaskusta puhumattakaan. 

Akun latauksen lisäksi ainoat asiat, joista sähköperämoottorin omistajan on huolehdittava, ovat potkurin puhtaanapito ja korroosiota estävän sinkkianodin kunnon tarkistaminen.

Mercury Avator sopii hyvin käytettäväksi pienen kumiveneen kanssa.

Mercury Avator 7.5 ESH -sähköperämoottori sopii käytettäväksi soutuveneissä ja pienissä kalastusveneissä, kumiveneissä, kajakeissa ja suurempien veneiden apuveneissä.

Tulevaisuus on sähköinen.

Vaikka sähköperämoottorit eivät ole vielä täysin korvanneet perinteisiä polttomoottoreita vesillä liikkumisessa, niiden suosio kasvaa jatkuvasti ympäristötietoisten veneilijöiden keskuudessa. Yhdistettynä uusiin teknologisiin innovaatioihin ja akkuteknologiaan, sähköperämoottorit voivat tarjota kestävän vaihtoehdon vesillä liikkumiseen tulevaisuudessa. 

Vaikka sähköperämoottorit tarjoavat monia etuja, niissä on myös joitain haasteita. Yksi suurimmista haasteista on niiden toimintamatka. Akkujen kapasiteetti voi olla rajallinen, mikä rajoittaa veneilijän matkaa yhdellä latauksella. Tämän vuoksi monet sähköveneet sopivat paremmin lyhyemmille matkoille tai järvien ja jokien tutkimiseen.

Tutustu Veneilijän Verkkokaupan sähköperämoottoreihin täällä.

100% kotimainenVeneilijän Verkkokauppa on kotimainen yritys, joka työllistää suomalaisia.
MaksutavatMeillä maksat monipuolisesti ja turvallisesti.
Nopea toimitusVarastossa olevat tuotteet 1-3 arkipäivää. Tilaustuotteet yleensä 2-7 arkipäivää.
Asiakaspalvelu020 755 8926 tilaukset@veneilijanverkkokauppa.fi